Deelnemers aan 'Ons slapend brein' Lezing - Prof. Steven Laureys Den Blank Overijse

03 okt

'Ons slapend brein' Lezing - Prof. Steven Laureys Den Blank Overijse

We hoeven allicht niemand te overtuigen van de heilzame kracht van een goede nachtrust.Die is niet alleen van belang om de volgende morgen met ons goede been uit bed te komen, maar minstens even belangrijk voor ons brein en ons geheugen. Maar waarom is dat zo? En waarom lukt het ons vaak niet om de slaap te vatten?

 

Prof. dr. Steven Laureys, al vele jaren als neuroloog verbonden aan de Université de Liège en nu ook aan het Cervo Brain Research Centre van de Laval University in Canada, is wereldvermaard voor zijn baanbrekend onderzoek naar de werking van onze hersenen, niet alleen na een trauma, bij coma, psychose of locked-in-syndroom, maar ook bij gezonde mensen, zelfs in slaaptoestand.

 

Hij komt ons vertellen hoe slaap werkt, wat goed slapen betekent en welke invloed dat heeft op ons leven. We weten dat een schooldag voor leerlingen beter wat later op de dag zou beginnen, maar waarom? En waarom vergaderen we ook best niet na een maaltijd?

Ook andere thema’s komen aan bod. Waar komen dromen vandaan? Speelt slaaptekort een rol bij het grote aantal mensen met burn-out, depressie en angst? Hoe kom je tot een goede slaaphygiëne? Kan mediteren ons daarbij helpen?

 

Naast vele wetenschappelijke publicaties heeft dr. Laureys ook een aantal populaire boeken op zijn naam staan. In 2013 bracht hij Ons briljante brein uit. Daarna volgden Het no-nonsense meditatieboek en vorig jaar nog Het no-nonsense slaapboek. Hij heeft ook enkele nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept. Zo ontving hij in 2017 de prestigieuze Francquiprijs.

 

In deze lezing geeft dr. Laureys ons ongetwijfeld meer inzicht in het levensbelangrijke domein van brein en slaap. Met een getalenteerde wetenschapper én verteller als hij wordt het vast een boeiende avond. En neen, slapen is absoluut géén tijdverspilling.

 

Plaats en datum: dinsdag 3 oktober 2023 om 20.30 uur in Den Blank Overijse

Carpooling: Samenkomst om 19.30 uur aan de Markt in Tervuren

Prijs: Davidsfondsleden: 10 euro (kaarten te reserveren via de bestuursleden) – niet-leden bestellen kaarten via Den Blank, prijs: 15 euro

dinsdag 3 oktober 2023 van 20:30 uur tot 22:30 uur

Er zijn nog geen deelnemers die in dit overzicht kunnen worden getoond.

Er is nog niemand die zich geregistreerd heeft, maar je kunt de eerste zijn! Bekijk ons programma of ga verder en registreer jezelf nu!

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Labels: Mens & MaatschappijWetenschap & techniekLezing1 sessieNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2Basiscursus